ProjectPuur

Je kan niet vroeg genoeg beginnnen!


De " PUUR " Methode

Kinderen zijn voortdurend in ontwikkeling, een mooi gegeven. Hierdoor blijven zij constant in ontwikkeling. Hier hoort ook de seksuele ontwikkeling bij.Kinderen zijn constant op onderzoek uit, bezig met het leren (her)kennen van hun grenzen.Dit doen zijn door te spelen, zich helemaal van geen kwaad bewust.

Bij het spelen vind vaak grensoverschrijdend gedrag plaats. Dit is niet erg, omdat het bij de " ik onderzoek" fase hoort. Leraren,ouders en verzorgers vinden dit soms wel moeilijk en weten niet altijd hiermee om te gaan. ProjectPuur helpt daarbij! De "PUUR" methode is speciaal voor kinderen in groep 1,2 en 3 ontwikkeld om kinderen, ouders en leraren te helpen bij het herkennen van grensoverschrijdend gedrag.

Bij de "PUUR" methode richten wij ons op een positieve en gezonde seksuele ontwikkeling bij kinderen.Het kennen van je lichaam, je grenzen en het beoordelen van je eigen situatie.

Voor ouders is er een bijbehorende informatieochtend, waar zij een verkorte gastles krijgen over een gezonde seksuele ontwikkeling en tips krijgen over grensoverschrijdend gedrag en hoe zij daarmee om kunnen gaan. Ook krijgen zij materiaal mee, dat thuis gebruikt kan worden. Na deze verkorte gastles hebben ouders de gelegenheid om vragen te stellen en het boek  "De familie Puur" aan te schaffen.

De "PUUR" methode is een kindvriendelijke en pedagogisch verantwoordelijke gastles voor kinderen.
Wij bieden dezelfde boodschap op 5 verschillende manieren aan, hierdoor schittert elke kind in zijn of haar talent. 

In een interactieve les , met een heel lieve juf is er geen saai moment te bespeuren.
De kinderen worden meegenomen op een waardevolle reis , waarin ze een koffertje met mooie handvatten krijgen die ze levenslang zullen kunnen gebruiken.

Na een gastles van ProjectPuur weten de kinderen o.a. dat :


  • Nee zeggen mag  
  • Hun grens aan te geven
  • Het verschil tussen een verassing en een geheim

Voor meer informatie over een gastles van ProjectPuur kunt u contact opnemen via [email protected] of telefonisch contact opnemen met mevrouw Adolphin op het nummer  +31 6 215 70 858