ProjectPuur

Je kan niet vroeg genoeg beginnnen!

Ogenda Adolphin

Founder & Ceo ProjectPuur

In een notendop

Mijn naam is Ogenda Adolphin, oprichter van ProjectPuur. Ik ben op 16 juni 1982 geboren in Voorburg en daar ook grotendeels opgegroeid. Nu woon ik met mijn gezin in Rotterdam. Ik ben gek op koken en met mijn veganistische levensstijl is dit altijd een uitdaging. Daarnaast houd ik van reizen en het opsnuiven van cultuur.


Het begin

ProjectPuur is 7 jaar geleden ontstaan bij de geboorte van mijn eerste kind. Na verhalen van kennissen en familieleden die met misbruik en mishandeling te maken hebben gehad , vroeg ik mezelf twee dingen af: hoe ik mijn zoon weerbaar kon maken en hoe ik hem kon leren met zijn ouders te communiceren, als hem zoiets zou overkomen. Dankzij mijn opleiding SPW (Sociaal Pedagogisch Werk) en jarenlange werkervaring op een kinderdagverblijf, had ik de kennis om ProjectPuur te ontwikkelen.  


Ons doel

Zorgen dat de preventie van kindermisbruik en mishandeling een terugkerend onderwerp wordt binnen alle domeinen die te maken hebben met de opvoeding van kinderen. Dit doen we door middel van projecten, workshops en gastcolleges. ProjectPuur heeft zich ten doel gesteld om:


Zorgen dat kinderen zich gehoord voelen en leren communiceren over dit onderwerp.


Mede-opvoeders handvatten te bieden zodat zij handelingsbekwaam worden binnen hun eigen werkveld.


Waakzaamheid te creëren in de maatschappij ten aanzien van kindermisbruik en mishandeling.  


Het aantal jonge slachtoffers omlaag te brengen.